martes, 5 de octubre de 2010

UN BATEIG TECNOLÒGIC


Avui he celebrat el meu bateig al món de les noves tecnologies. Ja hi sóc ací; He creat el meu propi blog i ha estat un procés molt curiós descobrir com es fa i per a què serveix aquest servei que ens ofereix la Internet (blogging). Pel que fa a la creació del blog no ha estat una tasca d’allò més complicada; bàsicament el procés consisteix a seguir les instruccions que s’indiquen al Blogger.com. 
No obstant això,  he d’admetre que he creat el blog de manera  bastant intuïtiva i sempre amb la sensació de no saber si anava bé o mal fins que finalment he pogut visualitzat el resultat fent clic allí on diu: “ver blog”. Tota una experiència, tractant-se d’una inexperta com jo en l’ús de les noves tecnologies! Ara bé, això de maquetar-lo i donar-li un disseny útil, atractiu i original com alguns dels blogs que he visitat, ja serà una altra cosa.
De moment he començat investigant temes relatius al disseny de plantilla, aparença del fons i color i allò dels “gagets”... una mena de pestanyetes que ens permeten enganxar directament des del nostre blog amb altres espais virtuals que considerem d’interès.
Amb l’ajuda de la Wikipedia  he aprés algun vocabulari específic molt interessant com ara, permalink (enllaç permanent), blogroll (llistat de blogs),  leechers (chupopteros) i bloggers (escriptors), ...
Pel que fa a l’ utilitat dels blogs, he pogut comprovar que n’existeixen de temàtiques molt variades,  encara que la majoria dels que jo he visitat; els recomanats pel tutor i d’altres, són principalment de temàtica educativa (edublogs).
Finalment, després d’haver-me iniciat i endinsat en el món dels weblogs i en particular en la  Blogosfera educativa entenc els blogs com espais dissenyats per a compartir coneixements opinions, recursos, inquietuds, idees,... amb la resta del món; un espai obert d’aprenentatge des d’on es promociona la interacció, la solidaritat i l’ intercanvi arbitrari i desinteressat d’aportacions i de metodologies educatives significatives. “El pupitre de Merlín”, ens aportarà la màgia necessària perquè funcionen els processos d’ensenyament-aprenentatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario